STOP MOTION ANIMATION WORKSHOP

Τετάρτη
15
Δεκεμβρίου
2021

To Πράξις de poetica, στο πλαίσιo της κινηματογραφο-εκπαίδευσης,
διοργανώνει ένα workshop Stop Motion Αnimation με τον καταξιωμένο δημιουργό και animator Thomas Kunstler .
Ο στόχος του workshop, είναι ο κάθε συμμετέχοντας να δημιουργήσει μία μικρού μήκους Animation ταινία, μαθαίνοντας και χρησιμοποιώντας τις τεχνικές του StopMotion Animation, τις οποίες θα διδαχθεί στο συγκεκριμένο workshop.
Το σεμινάριο απευθύνεται σε όσους ασχολούνται με τον ευρύτερο τομέα των τεχνών και του κινηματογράφου και σε όσους θα ήθελαν να γνωρίσουν το μαγικό σύμπαν του κινηματογράφου μέσω της τέχνης του animation. Δικαίωμα συμμετοχής άνω των 18 ετών.
ΔΟΜΗ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ TOY WORKSHOP
Το Workshop αποτελείται από δύο μέρη:
Το θεωρητικό :
• Εισαγωγή στον κόσμο του animation.
• Τι είναι το Stop motion;.
• Παρουσίαση σε προτζέκτορα δείγματος της δουλειάς του Δημιουργού.
• Ποια είναι η ιστορία που θέλω να διηγηθώ και πώς μπορώ να την αναπτύξω;
• Πώς φτιάχνω ένα storyboard;
• Πώς κατασκευάζω τους χαρακτήρες και τα σκηνικά;
• Ποια είναι η μέθοδος και η διαδικασία της κίνησης καρέ καρέ που ονομάζουμε γενικά animation;
Το πρακτικό:
• Σύλληψη ιδέας και ανάπτυξη της.
• Δημιουργία και κατασκευή των χαρακτήρων και σκηνικών
• Κινηματογράφηση και μοντάζ .
Στο τέλος του Workshop ό κάθε μαθητής θα έχει στην κατοχή του την ταινία που ο ίδιος και οι υπόλοιποί συμμετέχοντες δημιούργησαν μαζί, κατά την διάρκεια του workshop με την βοήθεια και την καθοδήγηση του καθηγητή τους. Θα ακολουθήσει προβολή των ταινιών στον χώρο του Πράξις de poetica και θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.
ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗ
Ο Thomas Kunstler, γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ρώμη της Ιταλίας. Είναι ένας Ιταλός κινηματογραφιστής και Stop Motion Animator όπου πλέον ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Είναι κάτοχος πτυχίου Σκηνοθεσίας και Παραγωγής Ντοκιμαντέρ από το πανεπιστήμιο Καλών Τεχνών Farnham του Ηνωμένου βασιλείου της Αγγλίας.
Οι ταινίες του, έχουν προβληθεί σε φεστιβάλ ανά την Ελλάδα και το εξωτερικό κερδίζοντας βραβεία και ειδικές μνείες όπως το: Animasyros Film Festival( Σύρος, Ελλάδα), Herceg Novi Film Festival (Μαυροβούνιο) , Drama Film Festival (Δράμα, Ελλάδα), Aesthetica Short Film Festival (Νέα Υόρκη, Ηνωμένες πολιτείες Αμερικής) , RTS Student Television Awards ( Λονδίνο, Ηνωμένο βασίλειο Αγγλίας).
Κορυφαία στιγμή στην πρόσφατη καριέρα του ,αποτελεί η συμμετοχή του στον διαγωνισμό νέων ταλέντων της Berlinale 2020. Σε συνεργασία με το Animasyros ή και ανεξάρτητα διοργανώνει και συντονίζει σεμινάρια stop motion animation ανά την Ελλάδα.
Η θεματολογία των τελευταίων του έργων, εμπνέεται από την μουσική παράδοση και το πολιτισμό της Ελλάδας με πιο πρόσφατα, την μεγάλου μήκους Stop Μotion Αnimation ταινία του  βασισμένη στο ρεμπέτικο τραγούδι όπου βρίσκεται στο στάδιο της προ παραγωγής καθώς και την μικρού μήκους Stop Motion Animation ταινία του «Pink Mountain» σε παραγωγή της Production House « StudioBauhaus» όπου εδρεύει στην Αθήνα.
ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΟΤΕ
Το workshop θα πραγματοποιηθεί στον χώρο τέχνης Πράξις de poetica, Στρατονίκης 11, Υμηττός, τις εξής ημερομηνίες: Σάββατο 26/2, 5/3, 12/3, 19 /3 και ώρα 3 μ.μ. έως 7 μ.μ. συνολικής διάρκειας 16 ωρών
ΚΟΣΤΟΣ
Το κόστος του Workshop ανέρχεται στα 350 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α. Στο ποσό συμπεριλαμβάνονται τα υλικά και ο εξοπλισμός.
Ο αριθμός συμμετοχών είναι περιορισμένος. Η κράτηση θέσεως γίνεται με την καταβολή του μισού χρηματικού ποσού και το υπόλοιπο ποσό εξοφλείται πριν την έναρξη των μαθημάτων.
Η κατάθεση μπορεί να γίνει στον τραπεζικό λογαριασμό της Πειραιώς με IBAN: GR4801720660005066086608340
Πληροφορίες στα τηλέφωνα:210 7626066, 6944376363
Πράξις de Poetica, Στρατονίκης 11, Υμηττός
ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ
Κατά την διάρκεια του Workshop θα τηρηθούν όλα τα μέτρα προστασίας για την εξάπλωση του COVID SARS-19. Δικαίωμα συμμετοχής για άτομα με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης, ή με rapid test 24 ωρών πριν την ώρα έναρξης του μαθήματος.

Praxis de poetica