Lindy Hop / Swing party

Το Σάββατο 28/12 και ώρα 22:00 το βράδυ το Πρᾶξις de poetica διοργανώνει ένα πάρτυ στους ρυθμούς του Swing με ξέφρενο χορό . Το event θα ξεκινήσει με ένα mini workshop , όπου ο Δημήτρης Σταυρόπουλος και η Μαρία Καούκη θα μας μυήσουν στον κόσμο του Lindy Hop και μετά θα ακολουθήσει πολύς χορός!
Γενική είσοδος με ποτό :10 ευρώ
Πρᾶξις de poetica
Στρατονίκης 11, Υμηττός ΤΚ 17237
τηλ: 210 -7626066
praxisdepoetica.gr
[email protected]

Λίγα λόγια για το Lindy Ηop/ Σwing
Το LindyHop είναι ο χορός που αναπτύχθηκε στην Αμερική και συγκεκριμένα στο Χάρλεμ της Νέας Υόρκης, κατά τις δεκαετίες 1920-1940. Χορεύεται σε Jazz μουσική και είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τη μουσική των BigBands της εποχής. Σταθμοί στην ιστορία του Lindyhop αποτελούν κάποιες μεγάλες αίθουσες και θέατρα, όπως το ApolloTheatre, το CottonClub και το SavoyBallroom καθώς και μουσικοί, θρύλοι της εποχής, όπως ο CountBasie και ο DukeEllington. Πρόκειται για έναν ζευγαρωτό χορό που ανήκει στην ομάδα των Swing χορών. Έχει έντονα τα στοιχεία του ρυθμού και του αυτοσχεδιασμού και είναι εμφανώς επηρεασμένος από προγενέστερους χορούς, όπως το Charleston, το Breakaway, το Cakewalk και το Tap. Παρότι το LindyHop εξαφανίστηκε κατά το Β’ παγκόσμιο πόλεμο, έχει πλέον επανέλθει πολύ δυναμικά κερδίζοντας όλο και μεγαλύτερο κοινό σε όλο τον κόσμο και διαδίδοντας αυτή τη ρετρό διάθεση και τη χαρά που αποπνέει.
Τα μαθήματα απευθύνονται σε όλους, ανεξαρτήτως του υπάρχοντος χορευτικού υπόβαθρου. Το μόνο που χρειαζόμαστε από εσάς, είναι η καλή σας διάθεση και η επιθυμία σας να γνωρίσετε έναν από τους πιο διασκεδαστικούς χορούς

Εισηγητές: Δημήτρης Σταυρόπουλος
Η αγάπη που είχε εδώ και χρόνια για τη Swing – Jazz μουσική και η ανάγκη ενασχόλησής του με κάτι δραστήριο τον οδήγησαν στο LindyHop!
To λάτρεψε από το πρώτο “triplestep”!
Ο χορός του προσφέρει χαρά και ελευθερία έκφρασης. Για το λόγο αυτό τα τελευταία χρόνια έχει γίνει αναπόσπαστο μέρος της καθημερινότητάς του.
Η συμμετοχή του σε festivals εντός και εκτός Ελλάδας και ο ασταμάτητος χορός στα parties του δίνουν την έμπνευση για διδασκαλία.
Χαμογελαστός, δυναμικός και με πολύ χιούμορ θα σας κάνει να νιώσετε άνετα από την πρώτη στιγμή και να χορέψετε στους Swing ρυθμούς, δίνοντας έμφαση στην τεχνική καθώς και στη φυσικότητα της κίνησης, ενθαρρύνοντας τους μαθητές του, να ακούσουν τη μουσική, να δημιουργήσουν και πάνω απ’ όλα να το απολαύσουν.

Μαρία Καούκη
Η αγάπη της για το χορό φάνηκε από μικρή ηλικία. Ξεκίνησε στα 6 της με ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς αλλά δεν έμεινε εκεί. Από τότε έχει ασχοληθεί με διάφορα είδη χορών, όπως flamenco και μπαλέτο, μέχρι που το 2013 γνώρισε το lindyhop.
Πολύ γρήγορα κατάλαβε ότι το LindyHop ήρθε στη ζωή της για να μείνει!
Από τότε και μέχρι σήμερα δεν έχει σταματήσει ποτέ να παρακολουθεί μαθήματα και σεμινάρια, καθώς πιστεύει ότι ένας χορευτής οφείλει να εξελίσσεται συνεχώς. Μέσα σε αυτά τα χρόνια έχει ασχοληθεί ενεργά και με το solojazz ενώ από το 2015, είναι και μέλος του RhythmHoppersChorusline. Τα τελευταία χρόνια, στην προσπάθειά της να διευρύνει τους χορευτικούς της ορίζοντες, άρχισε να ασχολείται και τελικά ερωτεύτηκε το Tap και το AfricanDance!
Έχοντας ως στόχο την αποκόμιση νέων εμπειριών και την εξέλιξη της ως χορεύτρια, ταξιδεύει όσο πιο συχνά μπορεί και συμμετέχει σε διεθνή Φεστιβάλ.
Ο χορός αποτελεί πλέον βασικό μέρος της ζωής της και νιώθει ότι την ολοκληρώνει αλλά το να βλέπει τα χαμόγελα στα πρόσωπα των μαθητών της όταν ξεκινούν να διασκεδάζουν χορεύοντας, της δίνει ακόμα μεγαλύτερη χαρά και ικανοποίηση.
Στα μαθήματά της δίνει σημασία στην τεχνική αλλά συγχρόνως ενθαρρύνει τους μαθητές της να χαλαρώσουν και να βιώσουν το Swing σαν αυτό που πραγματικά είναι, ένας τρελός χορός γεμάτος χιούμορ!
Πέρα από τα μαθήματα σε ενήλικες,από το 2018 έχει ξεκινήσει ασχολείται και με τη διδασκαλία παιδικών τμημάτων. Αντλώντας στοιχεία από τη μουσικοκινητική αγωγή (σύστημα Orff), θέλει μέσα από τα μαθήματά της να δώσει την ευκαιρία σε παιδιά να γνωρίσουν το Swing και τη Jazz μουσική από μικρή ηλικία και τελικά να αγαπήσουν το χορό.
Πιστεύει πως όλοι μπορούν να χορέψουν, αρκεί να το πάρουν απόφαση, να χαλαρώσουν και να απελευθερωθούν.

Newsletter
Praxis de poetica