Το Μαγικό δώρο

Το Σάββατο 29/12 στις 18:30 το κέντρο τέχνης Πρᾶξις de poetica φιλοξενεί την παράσταση « Το μαγικό δώρο » από την θεατρική ομάδα « Το παιδικό ταξίδι ».

Γενική είσοδος 8 ευρώ
Πρᾶξις de poetica
Στρατονίκης 11, Υμηττός, ΤΚ 17237
Για κρατήσεις θέσεων:
210-7626066 – 6944376363

[email protected]
praxisdepoetica.gr

Ένα διαδραστικό ταξίδι στα αστέρια και στους πλανήτες
Μια μέρα πριν μπει ο καινούριος χρόνος, η Ζαχαρένια, που έχει τα γενέθλια της, παίρνει την απόφαση να στείλει ένα γράμμα στο Ξωτικό του χρόνου για να ζητήσει το δώρο που θα ήθελε, δηλαδή να ταξιδέψει σε όλους τους πλανήτες και τα αστέρια. Το Ξωτικό του χρόνου, διαβάζει το γράμμα της Ζαχαρένιας και προσπαθεί να πραγματοποιήσει την ευχή της. Ρίχνει λοιπόν μια μαγική σκόνη πάνω στο δώρο της και μετατρέπει μια πανέμορφη κόκκινη ομπρέλα σε μαγική. Αυτή η μαγική ομπρέλα έχει την ικανότητα να μεταφέρει, όποιον την κρατάει, πολύ ψηλά στον ουρανό. Έτσι, η Ζαχαρένια καταφέρνει να ταξιδέψει σε μέρη αταξίδευτα, για τα οποία είχε διαβάσει στα βιβλία της και έχει δει μόνο στα όνειρα της. Ζει καινούργιες εμπειρίες συναρπαστικές· ταξιδεύει στα αστέρια και στους πλανήτες, συναντάει Θεούς, Αστροναύτες, Ρομπότ, Διαστημικά Σκυλιά, ακόμα και τον φύλακα του Γαλαξία, τον πανέμορφο Φοίνικα!

Ποιοι είναι, όμως, εκείνοι που παίζουν το σημαντικότερο ρόλο σ’ αυτό το ταξίδι της Ζαχαρένιας στο διάστημα; Μα φυσικά, οι μικροί μας φίλοι τα παιδιά. Χωρίς την πολύτιμη βοήθειά τους τίποτα απ’ όλα αυτά δε θα γίνει πραγματικότητα.Ένα έργο όπου τα παιδιά παίζουν καθοριστικό ρόλο, καθώς συμμετέχουν ενεργά στην παράσταση, απαντώντας σε ερωτήσεις, παίζοντας, χορεύοντας και τραγουδώντας με τους ηθοποιούς.

Συντελεστές:

Κείμενο – Σκην. επιμέλεια: Ιωακείμ Κάσδαγλης

Κοστούμια: Ιφιγένεια Κωφού

Σκηνικά – Μάσκες: Ιωακείμ Κάσδαγλης

Κινησιολογία: Κωνσταντίνος Παπαθανασίου

Φωτογραφίες: Δημήτρης Σουμελίδης

Σχεδιασμός αφίσας: Αγγελική Αναγνωστοπούλου

Παίζουν οι Ηθοποιοί: Ορνέλα Λούτη/Φανή Παλιούρα, Ιωακείμ Κάσδαγλης

Σε ρόλο έκπληξη ακούγεται η φωνή της Μαρίας Καβογιάννη

Πληροφορίες

Για ποιες ηλικίες; H παράσταση είναι διαδραστική και προσαρμόζεται κάθε φορά στις ανάγκες κάθε ηλικιακής ομάδας.

Διάρκεια: Έως μία ώρα (ανάλογα με τη συμμετοχή των παιδιών).

Κράτηση θέσης

Κάντε κράτηση για τη θέση σας

 

 

Praxis de poetica