Σύγχρονος Χορός-Groove


Για παιδιά από 9 έως 12 ετών

Μέσα από το συγκεκριμένο μάθημα, δίνουμε την ευκαιρία στους νέους εφήβους να εξερευνήσουν σταδιακά μέσα από την τεχνική του σύγχρονου χορού τις αλλαγές που βιώνει το σώμα τους αλλά και πώς η ομάδα μπορεί να είναι καθοριστική στην ενέργεια και στην δυναμική αυτής της τεχνικής και στην αντίληψη του τι είναι χορός.

Πρόκειται για ένα μάθημα μουσικοκινητικής για εφήβους όπου ο καθένας ξεχωριστά και όλοι μαζί εξερευνούμε τι είναι ο προσωπικός ρυθμός, το groove μέσα από τεχνικές οδηγίες και ασκήσεις που βασίζονται στην τεχνική του σύγχρονου χορού. Ο σκοπός είναι να εξοικειωθούμε με τις εναλλαγές στην ποιότητα της κίνησης μέσα από το πώς καταλαβαίνουμε τον ήχο του σώματος και εμπιστευόμαστε την δύναμη του, μέσα από έναν συνδυασμό της τεχνικής του σύγχρονου χορού και ορισμένων ρευμάτων του hip-hop.

Το μάθημα ξεκινάει με ασκήσεις ενδυνάμωσης και αντοχής για να δυναμώσουμε και να στηρίξουμε καλύτερα το σώμα κατά την διάρκεια του μαθήματος, στην συνέχεια ακολουθούν βασικές ασκήσεις την τεχνικής του σύγχρονου χορού τόσο στο πάτωμα, για την σταδιακή αντίληψη της απομόνωσης των μελών του σώματος και την χρήση του βάρους, όσο και σε όρθιο επίπεδο, εξερευνώντας σταδιακά την σχέση με το πάτωμα αλλά και τον αέρα, και ολοκληρώνεται με την αποθεραπεία, τις ασκήσεις ευλυγισίας και τις προσωπικές συμβουλές για την φροντίδα του σώματος μετά την κάθε άσκηση.

Δασκάλα χορού και υπεύθυνη σχεδιασμού του προγράμματος για το Πρᾶξις de poetica:
Φωτεινή Σταματελοπούλου: Δασκάλα χορού, χορογράφος, Performance Coach

Ως δασκάλα σύγχρονου χορού χρησιμοποιώ στοιχεία της τεχνικής Limon, release και Cunningham για την ενδυνάμωση και την τεχνική κατάρτιση του χορευτή. Στην βάση της φιλοσοφίας μου στην διδασκαλία βρίσκεται η μουσικοκινητική αγωγή του μαθητή, με έναν τρόπο που ο μαθητής θα μάθει να εξελίσσει τις δυνατότητες του μέσα από την χρήση του σώματος ως όργανο και σύνολο που παράγει ήχο και αλληλεπιδρά με το περιβάλλον γύρω του. Μαζί με την τεχνική όμως ενισχύουμε και τις ικανότητες μας στον αυτοσχεδιασμό, την σύνθεση και την δημιουργία χορογραφιών, ενισχύοντας έτσι παράλληλα και την εφευρετικότητα μας.

Work in progress ~Σύγχρονος χορός-Video dance

Σύγχρονος χορός-Grooveγια 9 – 12 ετών στο Πρᾶξις de poeticaΤεχνική~Χορογραφία~Work in progress~Στόχος: Video dance~Συμμετοχή σε φεστιβάλΔύο θέσεις ακόμα διαθέσιμεςΤρίτη ή/και Παρασκευή 7:30 – 8:30 μ. μ Για περισσότερες πληροφορίες: 210 -7626066 fb: Πρᾶξις de poetica/ praxisdepoetica@gmail.comΣτρατονίκης 11, ΥμηττοςΜέσα από το συγκεκριμένο μάθημα, δίνουμε την ευκαιρία στους νέους εφήβους να εξερευνήσουν σταδιακά μέσα από την τεχνική του σύγχρονου χορού τις αλλαγές που βιώνει το σώμα τους αλλά και πώς η ομάδα μπορεί να είναι καθοριστική στην ενέργεια και στην δυναμική αυτής της τεχνικής και στην αντίληψη του τι είναι χορός. Πρόκειται για ένα μάθημα μουσικοκινητικής για εφήβους όπου ο καθένας ξεχωριστά και όλοι μαζί εξερευνούμε τι είναι ο προσωπικός ρυθμός, το groove μέσα από τεχνικές οδηγίες και ασκήσεις που βασίζονται στην τεχνική του σύγχρονου χορού. Ο σκοπός είναι να εξοικειωθούμε με τις εναλλαγές στην ποιότητα της κίνησης μέσα από το πώς καταλαβαίνουμε τον ήχο του σώματος και εμπιστευόμαστε την δύναμη του, μέσα από έναν συνδυασμό της τεχνικής του σύγχρονου χορού και ορισμένων ρευμάτων του hip-hop. Το μάθημα ξεκινάει με ασκήσεις ενδυνάμωσης και αντοχής για να δυναμώσουμε και να στηρίξουμε καλύτερα το σώμα κατά την διάρκεια του μαθήματος, στην συνέχεια ακολουθούν βασικές ασκήσεις την τεχνικής του σύγχρονου χορού τόσο στο πάτωμα, για την σταδιακή αντίληψη της απομόνωσης των μελών του σώματος και την χρήση του βάρους, όσο και σε όρθιο επίπεδο, εξερευνώντας σταδιακά την σχέση με το πάτωμα αλλά και τον αέρα, και ολοκληρώνεται με την αποθεραπεία, τις ασκήσεις ευλυγισίας και τις προσωπικές συμβουλές για την φροντίδα του σώματος μετά την κάθε άσκηση.Δασκάλα χορού και υπεύθυνη σχεδιασμού του προγράμματος για το Πρᾶξις de poetica:Φωτεινή Σταματελοπούλου: Δασκάλα χορού, χορογράφος, Performance CoachΩς δασκάλα σύγχρονου χορού χρησιμοποιώ στοιχεία της τεχνικής Limon, release και Cunningham για την ενδυνάμωση και την τεχνική κατάρτιση του χορευτή. Στην βάση της φιλοσοφίας μου στην διδασκαλία βρίσκεται η μουσικοκινητική αγωγή του μαθητή, με έναν τρόπο που ο μαθητής θα μάθει να εξελίσσει τις δυνατότητες του μέσα από την χρήση του σώματος ως όργανο και σύνολο που παράγει ήχο και αλληλεπιδρά με το περιβάλλον γύρω του. Μαζί με την τεχνική όμως ενισχύουμε και τις ικανότητες μας στον αυτοσχεδιασμό, την σύνθεση και την δημιουργία χορογραφιών, ενισχύοντας έτσι παράλληλα και την εφευρετικότητα μας.

Geplaatst door Πρᾶξις de poetica op Dinsdag 26 februari 2019

Σύγχρονος χορός- Groove για εφήβους

Σύγχρονος χορός-Grooveγια εφήβουςστο Πρᾶξις de poeticaΤρίτη 7 – 8 μ.μΠληροφορίες: 210 -7626066/ fb: Πρᾶξις de poeticapraxisdepoetica.gr / info@praxisdepoetica.grΣτρατονίκης 11, ΥμηττόςΜέσα από το συγκεκριμένο μάθημα, δίνουμε την ευκαιρία στους νέους εφήβους να εξερευνήσουν σταδιακά μέσα από την τεχνική του σύγχρονου χορού τις αλλαγές που βιώνει το σώμα τους αλλά και πώς η ομάδα μπορεί να είναι καθοριστική στην ενέργεια και στην δυναμική αυτής της τεχνικής και στην αντίληψη του τι είναι χορός.Πρόκειται για ένα μάθημα μουσικοκινητικής για εφήβους όπου ο καθένας ξεχωριστά και όλοι μαζί εξερευνούμε τι είναι ο προσωπικός ρυθμός, το groove μέσα από τεχνικές οδηγίες και ασκήσεις που βασίζονται στην τεχνική του σύγχρονου χορού. Ο σκοπός είναι να εξοικειωθούμε με τις εναλλαγές στην ποιότητα της κίνησης μέσα από το πώς καταλαβαίνουμε τον ήχο του σώματος και εμπιστευόμαστε την δύναμη του, μέσα από έναν συνδυασμό της τεχνικής του σύγχρονου χορού και ορισμένων ρευμάτων του hip-hop.ο μάθημα ξεκινάει με ασκήσεις ενδυνάμωσης και αντοχής για να δυναμώσουμε και να στηρίξουμε καλύτερα το σώμα κατά την διάρκεια του μαθήματος, στην συνέχεια ακολουθούν βασικές ασκήσεις την τεχνικής του σύγχρονου χορού τόσο στο πάτωμα, για την σταδιακή αντίληψη της απομόνωσης των μελών του σώματος και την χρήση του βάρους, όσο και σε όρθιο επίπεδο, εξερευνώντας σταδιακά την σχέση με το πάτωμα αλλά και τον αέρα, και ολοκληρώνεται με την αποθεραπεία, τις ασκήσεις ευλυγισίας και τις προσωπικές συμβουλές για την φροντίδα του σώματος μετά την κάθε άσκηση.Δασκάλα χορού και υπεύθυνη σχεδιασμού του προγράμματος για το Πρᾶξις de poetica:Φωτεινή Σταματελοπούλου: Δασκάλα χορού, χορογράφος, Performance CoachΩς δασκάλα σύγχρονου χορού χρησιμοποιώ στοιχεία της τεχνικής Limon, release και Cunningham για την ενδυνάμωση και την τεχνική κατάρτιση του χορευτή. Στην βάση της φιλοσοφίας μου στην διδασκαλία βρίσκεται η μουσικοκινητική αγωγή του μαθητή, με έναν τρόπο που ο μαθητής θα μάθει να εξελίσσει τις δυνατότητες του μέσα από την χρήση του σώματος ως όργανο και σύνολο που παράγει ήχο και αλληλεπιδρά με το περιβάλλον γύρω του. Μαζί με την τεχνική όμως ενισχύουμε και τις ικανότητες μας στον αυτοσχεδιασμό, την σύνθεση και την δημιουργία χορογραφιών, ενισχύοντας έτσι παράλληλα και την εφευρετικότητα μας.

Geplaatst door Πρᾶξις de poetica op Woensdag 29 januari 2020