Θεατρικό Παιχνίδι

Μέσα από μια σειρά ασκήσεων κίνησης, αναπνοής, ρυθμού,συγκέντρωσης και χαλάρωσης σε συνδυασμό με αυτοσχεδιασμούς που ενεργοποιούν το σώμα ,τη φωνή , τις αισθήσεις, τη φαντασία και το λόγο, το παιδί απελευθερώνεται , ξεπερνά αναστολές και φοβίες, έχει καλύτερη σχέση με τη σωματικότητά του που δυστυχώς η καθημερινότητα του την περιορίζει και είναι έτοιμο να εκφράσει με «ποιητικό» τρόπο την ύπαρξή του.

Χρησιμοποιώντας ως όχημα και εργαλείο διάφορες μορφές τέχνης ,όπως το χορό, τη μουσική, το τραγούδι, το θέατρο, το κουκλοθέατρο, την ζωγραφική, τον κινηματογράφο, την προφορική αφήγηση μύθων ,ιστοριών και λαϊκών παραμυθιών, καθώς και «το ίδιο το παιχνίδι», το παιδί μπορεί να εμπνευστεί και να οδηγηθεί, με οργανικό τρόπο και όχι μηχανικό, στην δράση ,στη μεταμόρφωση και στην δραματοποίηση.

 

Μέσω της δημιουργικής και ελεύθερης έκφρασης, τόσο σε ατομικό αλλά και συλλογικό επίπεδο , το παιδί συνειδητοποιεί τη δυναμική του, ανακαλύπτει τη φύση του αλλά και τη δική του προσωπική αλήθεια. Ως άνθρωπος-δημιουργός είναι σε θέση να συγκινηθεί, να απολαύσει, να ενθουσιαστεί, να χαρεί και να πραγματώσει τις επιθυμίες του θεμελιώνοντας «ένα υγιές εγώ».

Υπεύθυνη εργαστηρίου: Αθηναΐς Πόθου, Ηθοποιός-Σκηνοθέτις, Εκπαιδευτικός Καλλ/κών ειδικοτήτων

Praxis de poetica