Χρησιμοποιούμε τη μουσικοκινητική αγωγή και το λαϊκό παραμύθι, για να μεταδώσουμε στα παιδιά πολιτισμικά στοιχεία άλλων λαών.
Συγκεκριμένα, ταξιδεύουμε στην Αφρική, την Ινδία,την Κίνα, την Συρία, την Ρωσία, στο Μεξικό και τους Ιθαγενείς της Αμερικής.
Κάθε ταξίδι αποτελείται από επιμέρους ενότητες : κατασκευή μουσικόυ οργάνου, ακρόαση μουσικού κομματιού, αφήγηση ιστορίας από την λαϊκη παράδοση με μουσικές και κινητικές δραστηριότητες, ομαδική δουλειά για την παρουσίαση του υλικού.
Το πρόγραμμα αυτό σχεδιάστηκε με σκοπό την ψυχαγωγία και την καλλιέργεια των παιδιών. Τα παιδιά αφού ακούσουν και παίξουν μουσική είτε με τα σώματά τους είτε με απλά οργανάκια, αφού χορέψουν κι ακούσουν και το παραμύθι, καλούνται να εξερευνήσουν, να ανασυνθέσουν και να παρουσιάσουν το ήδη βιωμένο υλικό. Με αυτόν τον τρόπο εμπεδώνουν την εμπειρία. Εξελίσσουν τόσο τις μουσικοκινητικές και δημιουργικές δεξιότητές τους όσο και τις κοινωνικές. Το ταξίδι γίνεται μόνο μέσα στα πλαίσια της ομάδας όπου ο ένας βοηθάει τον άλλο να κατακτήσει επι μέρους εκπαιδευτικούς στόχους όπως η μουσική αντίληψη, ο συντονισμός της κίνησης, η ανάπτυξη της φαντασίας και της δημιουργικότητας, ακόμα και η εκτέλεση ενός μουσικοκινητικού κομματιού.
Αυτοί είναι άλλωστε και οι στόχοι της προσέγγισης Carl Orff, του βασικού εργαλείου που χρησιμοποιούμε. Η προσέγγιση αυτή στην μουσικοκινητική εκπαίδευση έχει να κάνει με την απλοποίηση της μουσικής, της κίνησης και του λόγου –καθώς και του ρυθμού- προκειμένου τα παιδιά να κατακτήσουν βήμα βήμα κάποιες δεξιότητες. Φυσικά η παιδαγωγική διαδικασία απευθύνεται σε ξεχωριστές ηλικιακές ομάδες, σεβόμενη τις ιδιαιτερότητες της κάθε ηλικίας.