Ανακαλύπτουμε τους Μεγάλους Ζωγράφους

 

Το πρόγραμμα “Ανακαλύπτουμε τους Μεγάλους Ζωγράφους” έχει ως στόχο να ανοίξει ένα παράθυρο στον κόσμο της τέχνης, της αισθητικής, της κριτικής σκέψης, της φαντασίας και της έκφρασης.

Μαθαίνουμε για τη ζωή και το έργο των μεγάλων δημιουργών, πώς επηρεάστηκαν από την ιστορική περίοδο που έζησαν και πως αυτοί με τη σειρά τους  επηρέασαν και ενέπνευσαν την τέχνη στο σύνολό της, τη φιλοσοφία, την κοινωνία αλλά και την καθημερινότητα .

Μαθαίνουμε να αναγνωρίζουμε τους ζωγράφους  μέσα από καλλιτεχνικά ρεύματα που εκφράζουν, τα μοτίβα, την τεχνική, τα σχήματα, τα χρώματα και τη θεματική που  χρησιμοποιούν.

Το προγραμμα αποτελείται από δύο σκέλη: Το πρώτο είναι θεωρητικό και περιλαμβάνει  την παρουσίαση των ζωγράφων & των έργων του με χρήση προτζέκτορα, η οποία έχει διαδραστικό χαρακτήρα. Ακολουθεί συζήτηση με μορφή ερωτοαπαντήσεων.

Το δεύτερο σκέλος είναι πρακτικό. Υπό την καθοδήγηση των δασκάλων ζωγραφικής, οι μαθητές καλούνται να ζωγραφίσουν κάποιο συγκεκριμένο έργο με τη μέθοδο της μίμισης και της αναπαραγωγής ή να εμπνευστούν από αυτό και να δημιουργήσουν το δικό τους πρωτότυπο έργο.

Μπορείτε να επιλέξετε από την λίστα που ακολουθεί τον ζωγράφο ή το καλλιτεχνικό ρεύμα που θα θέλατε να παρουσιάσουμε στην ομάδα σας.

Botticelli, Michelangelo, Leonardo da Vinci, (Αναγεννησιακή Τέχνη)

Caravaggio(Μπαρόκ)

Goya, Delacroix, (Ρομαντισμός)

Édouard Manet, Edgar Degas,(Ρεαλισμός )

Monet, Renoir,, Hokusai (Ιμπρεσιονισμός)

Paul Cézanne, Paul Gauguin, Vincent van Gogh (Μετα-ιμπρεσιονιστές)

Edvard Munch (εξπρεσιονισμός)

Matisse (Φωβισμός)

Pablo Picasso (Κυβισμός)

Giorgio de Chirico, Salvador Dalí, Joan Miró (Σουρεαλισμός)

Paul Klee, Wassily Kandinsky (Μπαουχάους)

Paul Jackson Pollock, Mark Rothko, Willem de Kooning (Αφηρημένος Εξπρεσιονισμός )

Andy Warhol, Roy Fox Lichtenstein ( Πόπ Άρτ)

To εκπαιδευτικό πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί και υλοποιείται από την καλλιτεχνική και παιδαγωγική ομάδα του κέντρου τέχνης & έκφρασης Πρᾶξις de poetica στο πλαίσιο της εκπαίδευσης μέσω των τεχνών, της κινηματογραφοεκπαίδευσης & της βιωματικής μάθησης.

Απευθύνεται σε ομάδες προσχολικής & σχολικής ηλικίας και προσαρμόζεται με τις κατάλληλες διαφοροποιήσεις.

Πραγματοποιείται στο δικό μας ή δικό σας χώρο εκπαίδευσης.

Επίσης, υπάρχει η δυνατότητα συμμετοχής στο πρόγραμμα διαδικτυακά με τη χρήση της ανάλογης ηλεκτρονικής πλατφόρμας.

Διάρκεια προγράμματος: 90 – 120 λεπτά

Praxis de poetica